Wie zijn we? 

Wij zijn Verwonderd, de Vlaamse vereniging ter preventie van zelfverwonding. Wij ijveren naar een realistische beeldvorming hierover. Het grootste deel van onze leden zijn ooit zelf al in aanraking gekomen met zelfverwonding, maar wij kunnen ook rekenen op hulpverleners en omstaanders. Wij willen deze problematiek kenbaar maken in Vlaanderen, en mensen inlichten over hoe ze met de zelfverwonding kunnen omgaan en welke functie(s) zelfverwonding heeft.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Heb je vragen over het onderwerp? Heb je nood aan een gesprek met een lotgenoot? Wil je graag meer informatie bekomen over zelfverwonding? Ben je een omstaander en weet je niet hoe je moet omgaan met degene die zichzelf verwondt? Kortom, alles wat te maken heeft met dit thema kan aan bod komen. Je kan ons bereiken via ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of eens langskomen tijdens ons lotgenotencontact.
Indien je nood hebt aan een babbel, maar het lotgenotencontact is nog te ver af of een te grote stap? Wij hebben ook een buddysysteem, bereikbaar via e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wanneer je onze buddy een e-mail stuurt kan je antwoord verwachten binnen de 5 werkdagen. Indien je je in een crisissituatie bevindt kan je beter contact opnemen met de Zelfmoordlijn (1813) of Tele-Onthaal (106).


 Lotgenotencontact 

Op dinsdag 9 oktober gaan we weer van start met een lotgenotencontact. De groep zal begeleid worden door een ervaringsdeskundige en een hulpverlener. 

Wie? Mensen die zichzelf verwonden/verwond hebben en die hierover graag willen praten met andere lotgenoten.

Enkele afspraken:

  • Er wordt aan het begin van de avond een thema afgesproken / gekeken wat de verwachtingen van de deelnemers zijn.
  • De duur van de bijeenkomst is 90 minuten.
  • We maken de afspraak dat er niet wordt gepraat over details van zelfverwonding, of dat er geen open wonden zichtbaar zijn (worden bedekt met verband / pleister); uit onderzoek weten we dat het bespreken van detail of het zien van open wonden triggerend is.
  • Het doel van deze bijeenkomsten is ervaringsdelen: de hulpverlener bewaakt de positieve sfeer. Dit betekent echter niet dat er geen moeilijke onderwerpen, verzuchtingen of kritieken mogen worden besproken, maar dit mag het gesprek niet domineren. Het doel is een wederzijds begrip en steun voelen.
  • We waken samen over een veilige ruimte voor iedereen waar iedereen (indien gewenst) ruimte krijgt om te spreken.
  • Je kan op elk moment het lokaal verlaten, indien het te moeilijk wordt. Je mag ook in de sessie aangeven als je het moeilijk hebt. Iedereen heeft hierin respect voor elkaar, en gaat niet over de grens.

Wanneer? Elke tweede dinsdag van de maand. Het volgende lotgenotencontact vindt plaats op 9 oktober 2018 tussen 19u30 en 21u00.

Inschrijven via: https://www.vub.ac.be/…/verwonderd-lotgenotengroep-zelfverwo… 
En graag ook een seintje via onze mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Waar? in het BRUCC (Brussels University Consultation Center), Dit is aan de VUB campus in Etterbeek. 

Adres: Boulevard de la Plaine 2, 1050 Ixelles
 
We hopen jullie daar te zien!