Wie zijn we? 

Wij zijn Verwonderd, de Vlaamse vereniging ter preventie van zelfverwonding. Wij ijveren naar een realistische beeldvorming hierover. Het grootste deel van onze leden zijn ooit zelf al in aanraking gekomen met zelfverwonding, maar wij kunnen ook rekenen op hulpverleners en omstaanders. Wij willen deze problematiek kenbaar maken in Vlaanderen, en mensen inlichten over hoe ze met de zelfverwonding kunnen omgaan en welke functie(s) zelfverwonding heeft.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Heb je vragen over het onderwerp? Heb je nood aan een gesprek met een lotgenoot? Wil je graag meer informatie bekomen over zelfverwonding? Ben je een omstaander en weet je niet hoe je moet omgaan met degene die zichzelf verwondt? Kortom, alles wat te maken heeft met dit thema kan aan bod komen. Je kan ons bereiken via ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of eens langskomen tijdens ons lotgenotencontact.
Indien je nood hebt aan een babbel, maar het lotgenotencontact is nog te ver af of een te grote stap? Wij hebben ook een buddysysteem, bereikbaar via e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wanneer je onze buddy een e-mail stuurt kan je antwoord verwachten binnen de 5 werkdagen. Indien je je in een crisissituatie bevindt kan je beter contact opnemen met de Zelfmoordlijn (1813) of Tele-Onthaal (106).

Help Verwonderd groeien!

Met een kleine donatie komen we al een heel eind, om onze werking te kunnen uitbouwen is er immers geld nodig. Als een net opgestarte vzw is dit niet gemakkelijk en daarom hebben we jouw hulp nodig! 

Doneer nu!


Op 1 maart 2018 was het weer zover. Dan was het Self Injury Awareness Day. Wij met Verwonderd hadden daarvoor een kleine oproep. Wij wouden iedereen aansporen om een foto te maken met een getekend Oswaldje. Deze foto ging gepaard met de hashtag #drawoswald. Dit project werd gelanceerd om het stigma rond zelfverwonding te helpen doorbreken. Hoewel 1 maart nu een mooie herinnering is kan je nog steeds kiezen om ons, en anderen te steunen met deze hashtag. Voel je dus vrij om een foto naar ons door te sturen, of om zelf 1 te plaatsen met deze hashtag!

De naam van het project slaat op ons logo. We hebben onze beide olifantjes een naam gegeven. De grootste is Oswald. Hij is onze mascotte. De kleinste olifant hebben we Buddy genoemd. Deze verwijst naar het buddy-mailadres waar je altijd terecht kan om met een medewerker van ons te praten als je met iets zit. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Laten we allemaal samenwerken om het stigma te doorbreken! 
#drawoswald #SIAD2018 #selfinjuryawarenessday

Self Injury Awareness Day 2018 - Draw Oswald!