Wie zijn we?

Wij zijn Verwonderd, de Vlaamse vereniging ter preventie van zelfverwonding. Wij ijveren naar een realistische beeldvorming hierover. Het grootste deel van onze leden zijn ooit zelf al in aanraking gekomen met zelfverwonding, maar wij kunnen ook rekenen op hulpverleners en omstaanders. Wij willen deze problematiek kenbaar maken in Vlaanderen, en mensen inlichten over hoe ze met de zelfverwonding kunnen omgaan en welke functie(s) zelfverwonding heeft.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Heb je vragen over het onderwerp? Heb je nood aan een gesprek met een lotgenoot? Wil je graag meer informatie bekomen over zelfverwonding? Ben je een omstaander en weet je niet hoe je moet omgaan met degene die zichzelf verwondt? Kortom, alles wat te maken heeft met dit thema kan aan bod komen. Je kan ons bereiken via ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of het contactformulier op deze website.
Indien je nood hebt aan een babbel hebben wij een buddysysteem, bereikbaar via e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wanneer je onze buddy een e-mail stuurt kan je antwoord verwachten binnen de 5 werkdagen. Indien je je in een crisissituatie bevindt kan je beter contact opnemen met de Zelfmoordlijn (1813) of Tele-Onthaal (106).

Inloopmoment

54520802 2026662517627457 427309410130329600 o

Elke tweede maandag van de maand zetten wij onze deuren te Gent open voor vragen en opmerkingen in verband met onze werking en zelfverwondend gedrag. Iedereen met vragen is welkom tussen 15u en 17u in de Tenderstraat 14 te 9000 Gent. Het volgende inloopmoment te Gent zal doorgaan op 17 juni 2019 (uitzonderlijk de 3de maandag n.a.v. Pinkstermaandag).

Op zaterdag 8 juni tussen 10u en 14u richten wij ook een inloopmoment in te Brugge. Dit zal doorgaan in Zowé Verpleegkunde in de Barrièrestraat 2d te 8200 Brugge. Ook hier verwelkomen wij graag iedereen met vragen of opmerkingen.

Verwonderd steunen door online te shoppen? Dat kan nu via Trooper!

Bezoek nu onze Trooper pagina!

Yes, vanaf nu kan iedereen online shoppen én ons steunen! Jij betaalt géén euro extra... maar wij krijgen wel een percentje! Zo kunnen wij onze werking uitbouwen.

Koop jij wel eens iets online? Dan kan je vanaf nu bij elke aankoop een percentage van je aankoopbedrag doneren aan Verwonderd. Je betaalt dit percentage niet zelf, het is de webshop die instaat voor dit bedrag. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door Trooper, waar Verwonderd sinds kort lid van is.

Hoe werkt Trooper?

 1. Je gaat naar onze pagina op Trooper (www.trooper.be/verwonderd).
 2. Je kiest je webshop en klikt op de banner. De link weet dat jij ons wil steunen.
 3. Je doet gewoon je aankoop zoals altijd, zonder een euro extra te betalen.
 4. De webshop betaalt een percentje aan onze vereniging. Gemiddeld krijgen wij €5 per aankoop van €100.
Trooper
Via www.trooper.be/verwonderd kan je heel wat kopen:
 1. Massa's electronica & veel meer (Bol, Coolblue, Krefel, Selection, ...)
 2. Speelgoed voor de kids (Bol, Fun, Maxitoys, ...)
 3. Een leuk weekendje weg (Booking.com, Travelbird, Expedia, Cheaptickets, Sunweb, ...)
 4. Mooie kleren (JBC, De Bijenkorf, CKS, Torfs, ...)
 5. Een lekker parfum/mooie make-up (ICI Paris XL, Apotheek-Online, ...)
 6. Een cadeautje (Bol, L'Occitane, Eci, Mamzel, Cadeaus.be, Coolgifts, ...)
 7. Een aantal goede flessen wijn (Wijnbeurs)