De kunst van het hervallen

Geschreven door

‘’I don’t know why I do it every time. It's only when I'm lonely. Sometimes I just want to cave and I don't want to fight. I try and I try and I try… Just hold me, I’m lonely.’’

Deze blog schrijf ik met trillende handen en met een klein hart. Tranen in mijn ogen omdat het weer zover is.

Soms begrijp ik niet wat me overkomt. Een paar weken gaat het goed, dan weer slecht.
Angsten en slechte gedachten die me 24/24 achtervolgen.
Het is een kunst om telkens opnieuw hetzelfde voor te hebben en er niets mee te doen. Therapie is te vermoeiend en na mijn werk heb ik daar echt geen zin meer in.
Het doet gewoon ook te veel pijn om het verleden achter mij te laten. Ook mijn omgeving levert weinig begrip op voor mijn angst- en eetstoornis. Ik kan gewoon maar geen afscheid nemen van alles wat zelfdestructief is. Maar ik weet dat ik hier ooit eens verandering in zal moeten brengen. Ik mag niet opgeven. Maar ik kan het gewoon echt niet meer alleen.

Ik ben vandaag gefaald. Het snijden is terug na 4 maanden ‘clean’ geweest te zijn. Ik ben al enkele weken depressief en slaap amper. De paar uurtjes slaap die ik toch heb, zijn weinig verkwikkend. Nachtmerries over mijn angsten keren herhaaldelijk terug. Ik word huilend wakker en ben dan doodmoe. Mijn dagen gaan traag voorbij en het voelt allemaal even te veel aan.

Herstel probeer ik na te streven, maar het gaat moeilijk in een wereld die zoveel druk op mijn schouders zet. Ben ik wel goed genoeg voor dit leven? Zou het niet beter zijn als men van me af is? Wat met een nutteloos leven zoals het mijne? Deze vragen zitten iedere seconde van de dag door mijn hoofd te spoken.

En toch sta ik hier nog, na reeds 9 jaar dit gevecht aan te gaan met mezelf. Herstel lijkt mijlenver vanaf hier. Maar ik zal blijven doorzetten, voor de weinige hoop die nog rest. En voor mijn omgeving. Mijn wonden zullen straks helen en morgen start ik opnieuw met een schone lei. In de hoop dat alles ooit eens beter zal gaan. In de hoop dat de kunst van het hervallen zich zal keren in de kunst van het herstellen.

Door F.

Ook jij kan ons je herstelverhaal of blog doorsturen op info@verwonderd.be.