Ik ben sterker dan ik soms denk.

Geschreven door

So, I close my eyes to old ends and open my heart to new beginnings

Mijn leven is veranderd.  Veel veranderd. Ik heb de stap uit psychiatrie gemaakt en ben alleen gaan wonen. Dat is allemaal heel spannend en leuk, maar er zijn ook wat mindere kanten.

Als je opgenomen bent, heb je altijd een beetje beveiliging. Regels zoals “geen scherpe voorwerpen of medicatie in eigen bezit” maken het voor mij een beetje gemakkelijker. De verleiding is minder groot en het wordt moeilijker om eens een verkeerde stap te zetten. Nu ik alleen woon, is dit helemaal veranderd.

In een huis heb je allerlei verleidingen die je nu eenmaal niet kan vermijden. Maar hoe ga je daarmee om? In het begin had ik het er zeer moeilijk mee, want ineens heb je alles binnen handbereik en het oh zo veilige gevoel dat dat mij vroeger gaf, was nu ineens zeer rap weg. Het werd zelfs vervangen door een zeer ONveilig gevoel. Het werd met momenten bedreigend in mijn ogen. Ik keek er dus vanuit deze visie wat tegenop. Gelukkig is dat al een heel stuk verminderd. Ik weet dat het er ligt, maar daarvoor ga ik niet noodzakelijk de link leggen.

Het leven dat ik nu opbouw is eentje zonder psychiatrie en zelfverwonding. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet alert ben of moet zijn. Een herval is altijd mogelijk en dit houd ik dan ook heel goed in mijn achterhoofd! Ik heb er wel wat schrik voor, zeker nu ik er op dat vlak alleen voor sta. Maar dit houdt me niet tegen om voor mijn nieuwe leven te vechten. De strijd stopt niet, want zelfverwonding blijft een deel van mijn leven. Ik ben nu misschien 3 maanden clean, maar elke dag is het knokken.

Ik ben sterker dan ik soms denk. Yes I can!

Dikke kus,

Margot

Meer in deze categorie: « Hersenspinsels #4

Ook jij kan ons je herstelverhaal of blog doorsturen op info@verwonderd.be.