Jij mag er zijn Aanbevolen

Iedereen herkent het wel: je ziet altijd wel iemand die beter is in je hobby, die je slanker of mooier vindt dan jezelf. En voor je het weet ben je jezelf aan het vergelijken met anderen. Onmiddellijk voel je jezelf minder waardevol, of zelfs waardeloos. Of vind je dat je maar niets bent. Je bekijkt Instagram en ziet altijd wel iemand die altijd leuke dingen post, die veel meer plezier heeft dan jij in het leven. En je voelt je slecht. En waarom is dit nodig? 

JIJ bent waardevol. Even waardevol als iemand anders. En ook als deze persoon slanker zou zijn of een mooiere huid zou hebben, wat maakt het uit? Wie weet is die andere persoon wel super ongelukkig en vergelijkt zij of hij zich met JOU. Omdat jij er mag zijn. Want jij mag er écht zijn. 

Jij bent de moeite waard, echt waar. En als je nu wat zwaarder bent, of veel puistjes hebt. Wat maakt het uit? Niemand wordt er ongelukkig van als je jezelf minder perfect vindt dan anderen. Enkel jezelf maak je hiermee ongelukkig. 

Niemand is perfect. En er zijn wel semi-perfecte meisjes met de leukste boyfriend en de perfecte haren. Maar zijn zij perfect? Neen. Vaak zijn zij zo ongelukkig omdat ze iemand anders willen zijn. Jij bijvoorbeeld. 

Omdat jij echt bent. Omdat jij er mag zijn.

Cijfer jezelf niet weg. Vergelijk jezelf niet met anderen. Jij bent waardevol. Jij bent mooi. Even mooi als iemand anders. En misschien nog mooier. 

Omdat jij jij bent.
​En wij zo blij zijn dat jij jij mag zijn. 

You were born to be real, not to be perfect. 

Ook jij kan ons je herstelverhaal of blog doorsturen op info@verwonderd.be.